Какао нунтаг нь байгалийн, шүлтжүүлсэн гэсэн 2 үндсэн төрөлтэй. Эдгээр төрлүүд нь үйлдвэрлэсэн аргаараа ялгаатай байдаг. Шүлтжүүлсэн бодисыг какао бүтээгдэхүүнээс гаргаж авсан какао нунтаг гэж нэрлэдэг бөгөөд үйлдвэрлэхэд шүлтлэг давс хэрэглэдэг. Энэхүү нунтаг нь байгалийн гаралтай какао нунтагтай харьцуулахад хүчиллэг багатай, бараан өнгөтэй, усанд уусдаг. Байгалийн какао нунтгийн давуу тал нь какаоны илүү тод үнэр, амттай байдаг. Эдгээр нунтаг какао нь шоколад, шоколадан бүтээгдэхүүн, чихэр, амттан, шоколадтай гурилан бүтээгдэхүүн, ундаа бэлтгэхэд өргөн хэрэглэгддэг бөгөөд сүүн бүтээгдэхүүнд ч хэрэглэж болно.